Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δείτε πως ο 21χρόνος Alex Tew έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε 5 μήνες! (By Pelatis)



Αλήθεια πόσοι γνωρίζουν αυτή την απίθανη ιστορία ;
Εννιά χρόνια πριν το 2005 όταν δεν υπήρχε Facebook, Twitter, LinkedIn  κτλ και όταν τα smart phones ήταν σε πολύ αρχικό στάδιο, ο 21 χρόνος τότε Alex Tew είχε μια πρωτότυπη  ιδέα για να μαζέψει χρήματα για τις σπουδές  του.
Έτσι, στις 26 Αυγούστου του 2005 γεννήθηκε το Μillion Dollar Homepage μία ιστοσελίδα που έγινε μέσα σε λίγους μήνες το φαινόμενο του Internet.   
Η ιδέα του Tew ήταν ότι θα χώριζε την σελίδα του σε 1.000.000 pixels και θα πουλούσε το κάθε pixel για 1 δολάριο. Οι αγοραστές θα μπορούσαν να προσθέσουν μια δική τους εικόνα, το logo, μια διαφήμιση και είχαν την δυνατότητα να προσθέσουν και ένα hyperlink στο δικό τους website.
Τους υποσχέθηκε ότι σελίδα θα παρέμενε on line τουλάχιστον 5 χρόνια δηλαδη μέχρι τις 26 Αυγούστου του 2010.
Επειδή το κάθε pixel είναι πολύ μικρό για το διακρίνει κάποιος αποφάσισε να τα πουλάει ανά 100 pixel (10 X 10) με ελάχιστο κόστος τα 100 δολάρια.  

Μετά από 3 μέρες κυκλοφορίας του website ο Άλεξ πούλησε τα πρώτα 400 pixels σε έναν φίλο του που είχε ένα online μουσικό website.To million dollar άρχισε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα μέχρι ώσπου έφτασε τα 1000 δολάρια, τότε ήταν που το BBC έκανε ένα ρεπορτάζ για αυτή πρωτότυπη ιδέα του νεαρού Αλέξ και έτσι ξεκίνησαν όλα. Μόλις την 1 Ιανουαρίου του 2006 (5 μήνες μετά) ο Άλεξ ανακοίνωσε ότι έβγαζε σε δημοπρασία τα τελευταία 1000 pixles στο eBay συγκεντρώνοντας 38.100 δολάρια.

Συνολικά ο 21χρόνος  Άγγλος  κατάφερε μέσα σε μόλις 5 μήνες να συγκεντρώσει  1.037.100 δολάρια σε πωλήσεις.  Αφαιρώντας  έξοδα , φόρους και κάποιες δωρεές ο Αλέξ έγινε κατά 650.000 – 700.000 δολάρια πλουσιότερος σε μόλις 5 μήνες.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιτυχία του εγχειρήματος  γίνεται σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα social media και η ταχύτητα διάδοσης της πληροφορίαδε είχεε καμμία σχέση με την σημερινή εποχή.
Σήμερα το Μillion Dollar Homepage είναι πλέον ένα ψηφιδωτό διαφημίσεων και σίγουρα ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του internet .
Δείτε την σελίδα που υπάρχει μέχρι και σήμερα :


“From the outset I knew the idea had potential, but it was one of those things that could have gone either way. My thinking was I had nothing to lose (apart from the 50 Euros or so it cost to register the domain and set up the hosting). I knew that the idea was quirky enough to create interest ... The Internet is a very powerful medium.”
Alex Tew, 22 February 2006. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: